Inneklima

Sunt inneklima med balansert ventilasjon

Hjemmet er der man tilbringer mest tid og vi tilbringer faktisk ca 90% av tiden vår innendørs. I disse koronatider tilbringer man mye tid hjemme og mange har hjemmekontor. Det er derfor viktig å ivareta et godt inneklima, slik at inneluften er av best mulig kvalitet. 

De fleste vet at kvaliteten på luften vi puster inn har en direkte påvirkning på vår helse og velvære.

Dårlig ventilasjon kan føre til forskjellige helseplager:

  • Konsentrasjonsproblemer
  • Hodepine
  • Unormal tretthet
  • Kvalme
  • Hud- og slimhinneirritasjon
  • Luftveisinfeksjoner og allergiske reaksjoner i luftveiene feks. allergi, astma og kols
  • Forverring av luftveisinfeksjoner

Hvorfor balansert ventilasjon?

Grunnprinsippet for balansert ventilasjon er at forurensninger, avgasser og fuktighet føres ut av huset og frisk, filtrert luft tilføres. Dette sikrer et sunt og godt inneklima i alle rom, året rundt.

Ikke bare vil man få helsegevinst av av et godt inneklima, men med gjenvinnende balansert ventilasjon vil man også redusere kostnadene forbundet med oppvarming av boligen. Temperaturen i et ventilert rom er behagelig å oppholde seg i, og luften blir ikke like tett og innestengt. Med god ventilasjon i boligen reduseres risikoen for kondens som kan lede til mugg og råte. 

Inneklima-Norge har fokus på våre kunder og kan bistå med rådgivning, samt finne den optimale inneklimaløsningen for deg. Vi har enkle løsninger slik som romventilator og miniventilasjon som tilpasses enkeltrom. Hvis du ønsker en komplett løsning har vi balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Bestill i nettbutikken, eller kontakt oss så hjelper vi deg gjerne.

 

Mer informasjon om inneklima og ventilasjon på Norges Astma- og Allergiforbund sin hjemmeside.